Честит празник на Светия Дух!

“А кога дойде Утешителят, Когото Аз ще ви пратя от Отца,
Духът на истината, Който изхожда от Отца,
Той ще свидетелствува за Мене”
(Иоан.15:26)
В понеделника след Петдесетница Църквата чества празника на Светия Дух, третото лице на Светата Троица: „Господа, Животоворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и Го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците“, както изповядва Символът на вярата ни.
След като Господ Иисус Христос завършва делото по нашето изкупление и побеждава смъртта, е бил нужен Утешител, който не само да напомня за делото Христово, а и да изпълва сърцата на вярващите със сила и небесна радост, която да ги подкрепя и води по трудния и славен път на личното спасение и „преобразявене в познание на Бога“ на всеки християнин.
Господ Иисус Христос казва:
“За вас е по-добре аз да си замина; защото, ако не замина, Утешителят няма да дойде при вас; ако ли замина, ще ви Го пратя” (Иоан. 16:7)
На Петдесетница Светият дух слиза над Христовите апостоли във вид на огнени езици и ги преобразява. От уплашени и неуки галилейски рибари те се изпълват със сила и премъдрост свише и стават проникновени богослови-тайновидци, ревностни проповедници на Евангелието, вършат чудеса, възкресяват мъртви и отиват дори на смърт за вярата си. Всичко това върши Светият дух в тях, а чрез тях се запалва огъня на вярата и богопознанието, които преобразяват езическия свят. Почувствали благодатта и действието на Светия Дух, към Христовата църква се присъединяват стотици хиляди хора и стават жива основа на нейната спасителна мисия през векове и хилядолетия.
Времето между Петдесетница и Второто Христово пришествие е времето на Църквата, време, през което със страх Божий, но и с любов очакваме нашата среща със Спасителя. Светият Дух разпалва в душите ни желанието отново да видим Иисус Христос и поражда присъствието Му в нас. Защото „Духът ни подкрепя в нашите немощи“. И тъй като целта на човешкия живот е придобиването на Дух Свети, то, ако поне малко Го придобием, това значи, че и Той придобива нас – и че ние се спасяваме. Затова по-често трябва де се обръщаме към Него и да просим Неговото действие в нас, помощ и закрила във всичките ни дела.

NOVOROJDENIE-22

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Нашият дом е България е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филмът на Арх. Пламен Пламенов Мирянов „Свещената азбука“ вдъхнови Кан в навечерието на 24 май 24.05.2017 е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Арх. Пламен Пламенов Мирянов бе отличен за приноса му за развитие на обществото е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

Вяра, Надежа, Любов

Вяра, Надежа, Любов На 17-ти септември фондация „Нашият Дом е България“ имаше голямата чест да реализира първия по рода си видео запис на концерт, посветен

Прочетете повече »
НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

“Крепост на вярност”

“Крепост на вярност” – Тетралогия от 4-ри тържествени концерт-спектакли Тази година през месец август Фондация „Нашият дом е България“ с гордост представя Тетралогия от 4

Прочетете повече »
НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

„Арка на свободата“

Акция по почистването на паметника „Арка на свободата“ На 12 септември 2021 екипа на фондация “Нашият дом е България” организира акция по почистване на “Арката

Прочетете повече »

СИНОДАЛЕН ПРЕВОД
„БИБЛИЯ, НОВ ПРЕВОД ОТ ОРИГИНАЛНИТЕ ЕЗИЦИ“
БЪЛГАРСКО БИБЛЕЙСКО ДРУЖЕСТВО ИЗДАТЕЛСТВО „ВЕРЕН“

ПО ИДЕЯ НА ФОНДАЦИЯ „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ
КОРИЦА, ДИЗАЙН И ПРЕДПЕЧАТ: „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ“

Проект и главна цел: Преодоляване недостига на средства и липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19 БЕНЕФИЦИЕНТ: „РОМАНТИКА“ ЕООД Обща стойност: 4 900 лв., от които 4 165 лв. европейско и 735 лв. национално съфинансиране. Начало: 02.09.2020 г. Край: 02.12.2020 г.
Процедура на подбор на проекта BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ Наименование на програмата: Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“ Наименование на приоритетната ос: Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“, Инвестиционен приоритет 2.2. „Капацитет за растеж на МСП“