Пристан на спасение

На 14-ти август на скалите пред морските вълни, в подножието на 200 годишния каменен храм „Успение на Пресвета Богородица“ във Василико, а след това и на 15-ти август на морската сцена в Царево почетохме най-значимия от християнските празници – Успение Богородично с два красиви и много емоционални концерта в прослава на славното Успение на пресвета Богородица.
Празничното настроение бе съвкупност от нежни ангелски гласове, въздигащи православни песнопения, красиви класически инструментални пиеси, рецитал на слово от Светото писание и художествен прочит на емблематична поезия.

В тържествения благотворителен концерт „Пристан на спасение” участваха:
Невена Цонева
Янко Лозанов
Иподякон Пламен Бейков
Пламен Мирянов
Женски Хор „ВАНЯ МОНЕВА“ с диригент Ваня Монева
Струнен Оркестър „КВАРТО КВАРТЕТ“ с първа цигулка Иван Пенчева
Деница Димитрова – АРФА
Ансамбъл „ХЕРУВИМИ“ с диригент Рада Петрова
Идея за концерта: Пламен Пламенов Мирянов

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Нашият дом е България е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филмът на Арх. Пламен Пламенов Мирянов „Свещената азбука“ вдъхнови Кан в навечерието на 24 май 24.05.2017 е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Арх. Пламен Пламенов Мирянов бе отличен за приноса му за развитие на обществото е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Архим. Павел Пападопулос

Архим. Павел Пападопулос: Авва Исаак Сириец казва: „Колкото по-незначими се чувстваме, толкова по-близо до Бога се намираме”. Етосът на светците не е фанатизъм и анатемосвания

Прочетете повече »