ОТ ДНЕС ЗАПОЧВА БОГОРОДИЧНИЯТ ПОСТ

В продължение на две седмици, от 1 до 15 август, християните ще посветят времето си на по-задълбочени молитви към Бога и към св. Богородица. За по-пълно изпълнение на тази цел, те ще се въздържат от различни телесни и светски удоволствия и развлечения, както и от животинска храна, а най-вече – от вършене на грехове, гордост, осъждане на ближния, лоши мисли и пр, с цел да подготвят душите си като благодатна почва за действието на Божията благодат в тях и за постигане на по-пълно Богообщение, което е цел и смисъл на човешкия живот.

Постът обичайно завършва с тайнството св. Причастие, което е „за прошка на греховете и за залог на бъдещия живот“. Същността на постта е в молитвата, чрез която се стремим да постигнем по-пълно Богообщение и напредък в духовността. Времето на поста е благодатно време. В него, ако човек се потруди на „духовната нива“, която е неговото сърце, той получава изобилни Божии дарове и благодат, която храни и развива „новия човек“, а „вехтият“ все повече отмира.

Няма друг начин от опит да познаем какво е приготвил Бог за човешката душа, ако не се посвещаваме от време на време на подобни духовни „упражнения“, които Църквата като добра възпитателка е разпределила в 4 големи постни периода през годината, според силите ни. От нас снизходително се изисква не през цялото време, а само от време на време да пребиваваме в пост и усилена молитва.

Времето на човешкият живот свършва неусетно и само този, който се е потрудил и в постоянство се усъвършенствал в Богообщението и молитвата, може да се надява, че ще наследи вечния живот. Както казва св. ап Йоан:
„А това е вечен живот, да познаят Теб, единствения истинен Бог, и Исус Христос, Когото си изпратил“ (Йоан 17:3) 

NOVOROJDENIE-22

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Нашият дом е България е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филмът на Арх. Пламен Пламенов Мирянов „Свещената азбука“ вдъхнови Кан в навечерието на 24 май 24.05.2017 е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Арх. Пламен Пламенов Мирянов бе отличен за приноса му за развитие на обществото е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

Вяра, Надежа, Любов

Вяра, Надежа, Любов На 17-ти септември фондация „Нашият Дом е България“ имаше голямата чест да реализира първия по рода си видео запис на концерт, посветен

Прочетете повече »
НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

“Крепост на вярност”

“Крепост на вярност” – Тетралогия от 4-ри тържествени концерт-спектакли Тази година през месец август Фондация „Нашият дом е България“ с гордост представя Тетралогия от 4

Прочетете повече »
НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

„Арка на свободата“

Акция по почистването на паметника „Арка на свободата“ На 12 септември 2021 екипа на фондация “Нашият дом е България” организира акция по почистване на “Арката

Прочетете повече »

СИНОДАЛЕН ПРЕВОД
„БИБЛИЯ, НОВ ПРЕВОД ОТ ОРИГИНАЛНИТЕ ЕЗИЦИ“
БЪЛГАРСКО БИБЛЕЙСКО ДРУЖЕСТВО ИЗДАТЕЛСТВО „ВЕРЕН“

ПО ИДЕЯ НА ФОНДАЦИЯ „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ
КОРИЦА, ДИЗАЙН И ПРЕДПЕЧАТ: „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ“

Проект и главна цел: Преодоляване недостига на средства и липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19 БЕНЕФИЦИЕНТ: „РОМАНТИКА“ ЕООД Обща стойност: 4 900 лв., от които 4 165 лв. европейско и 735 лв. национално съфинансиране. Начало: 02.09.2020 г. Край: 02.12.2020 г.
Процедура на подбор на проекта BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ Наименование на програмата: Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“ Наименование на приоритетната ос: Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“, Инвестиционен приоритет 2.2. „Капацитет за растеж на МСП“