СЛУШАЙ НА ЖИВО | ЗОРАНА 87.6
ЕДИНСТВЕНОТО ХРИСТИЯНСКО РАДИО В СОФИЯ

На форум в София срещу крайния либерализъм: Искаме си нормалността

Публикация: 24 часа

Международната конференция във Военния клуб бе организирана от сдружение „РОД Интернешънъл“ и фондация „Нашият дом е България“

Международна конференция „Либералекстремизъм: заплаха за демокрацията и основните човешки права“ се проведе в Централния военен клуб в София на 11 ноември. Организиратори са сдружение „РОД Интернешънъл“ и фондация „Нашият дом е България“, с подкрепата на сдружение „Месец на семейството“, Младежкия консервативен клуб – София, „Свобода за всеки“ и християнското радио „Зорана“.

Фокусът на форума бе съхранението на България от вълната на краен либерализъм, опазването на правата и свободите на гражданите, свободата на словото и убежденията, религиозната свобода, правото на личен и семеен живот, както и основите на националната държава и нейния суверенитет.

Искаме си нормалността! Контролът над парите и собствеността ни се прави, за да нямаме сила за съпротива – могат ли да запорират сметките ти с едно копче, си приключен. Ние се борим, за да запазим ценното и натрупаното с кръв и пот. Когато ни убеждават, че няма Бог, за да заемат мястото му с тяхната либерална идеология, ние можем да отговорим само с едно: с много голям отпор. За целта трябва да сме обединени и да действаме заедно, заяви д-р Кузман Илиев.

д-р Кузман Илиев
д-р Кузман Илиев

Според Томаш Ровински от полската организация „Ордо юрис“ западните общества днес са свидетели на сложен и дълбоко напреднал процес на програмиране на нови граждани. Той все повече изкривява разбирането им за човешката природа, за естествените общности като семейството или нацията. Също и по отношение на неприкосновеното достойнство на човешкия живот, чиито граници вече не се определят от естествения закон и добрия Бог, а от решенията на корумпираните парламенти. Това в никакъв случай не е теория на конспирацията, а констатация на прост факт. Защо това е така? Защото хората, които не разбират собствената си природа и които се ръководят в социалния и политическия си живот главно от страстите си, формират, както знаем, атомизирано общество. А такива общества са по-лесни за управление от силите на този свят, убеден е Томаш Ровински.

Александър Урумов
Александър Урумов

В конференцията участва и Александър Урумов, според когото либерализмът е генетично враждебен към хилядолетни институти като бащинството и правата и отговорностите на родителите.

Давид Александров
Давид Александров

От Джон Лок през XVII век до Маркузе през XX век и Бътлър през XXI век либерализмът очертава една вековна разрушителна парадигма. 30-годишната му доминация като монополна идеология на еднополюсния свят позволи на либерализма да покаже своята истинска същност, превръщайки се в джендърдетерминиран либералекстремизъм. Либералекстремизмът убива публичните дебати, като ги заменя с медиен монопол. Либералекстремизмът убива семейството от мъж и жена, като го заменя с „еднополово семейство“. Либералекстремизмът убива християнската култура, като я заменя с мултикултурализъм. Либерал-екстремизмът не произвежда, той паразитира върху християнското наследство, като го преразпределя, заяви Урумов.

По думите на арх. Пламен Пламенов Мирянов радикалният либерализъм в България цели разруха на „извечните морални устои в една християнска държава с Църква на 1153 г.

Нашата мисия като християни е да браним нравствените граници на нашето отечество, да не бъдем хладни и безразлични към тази разрастваща се духовна война, да осветляваме и изобличаваме делата на тъмнината (Еф. 5), винаги с готовност да напомняме за верните ориентири за добродетелност и морална чистота, изхождайки от хилядолетната мъдрост на светата Библия. Ние никога няма да се съгласим с лъжливите идеологии и други измислени учения, създадени по лукавството на хората, по коварното изкуство на измамата. (Еф. 4) За „синовете на непослушанието“(Еф. 2) и „робите на развалата“(2 Петрово 2:19) е предречено, че ще донесат „мерзост на запустение“ на ценности (Матей 24:15) и ще се опитат да отвлекат душите на мнозина, но е писано също, че те самите заедно със своите дела са обречени на провал, съд и самоунищожение. Няма друга основа за най-висок морален връх, освен вече положената, която е Иисус Христос (1 Кор. 3:11), няма друга свобода, освен вече дадената, която е в изпълнението на Божията воля (Йоан 8:32), няма други закони, наредби и указания за стойностен живот, освен вече установените от Онзи, Който ни създаде и замисли, Който познава нашето естество, Който ни избра и обикна! (Еф. 1:4), категоричен е Пламен Мирянов – основател на фондация „Нашият дом е България“.

Давид Александров, съпредседател на сдружение РОД, добави: От създаването на света битката е между доброто и злото. Човекът избра да живее в грях. Тази битка продължава и до днес, като измеренията се разпростират във всяка сфера от човешкия живот. Днес либералекстремизмът се е изправил с всички възможни сили срещу традициите ни, семейството, историята ни, но най-вече срещу християнската ни вяра. Само в единство между консервативно мислещите хора в България, както и с водителството и благословението на нашият Господ Иисус Христос можем да устоим и да не допуснем чужди за нас практики да преуспяват у нас!

Иван Вълков
Иван Вълков

Според Иван Вълков – съпредседател на сдружение РОД, либералекстремизъм е обобщаващ термин за деструктивната активност на влиятелни субекти, лобита и организации, които целят разрушаването на демократичния ред и посегателство върху законово установените права и свободи на гражданите. Под множество фалшиви предлози за гарантиране правата на малцинствени групи се стига до диктат на добре спонсорирани, радикализирани общности с огромна външна подкрепа. Лостовете за въздействие се използват в крайна сметка за промяна на цялостното обществено устройство и ред, като приоритетна таргет група за влияние са децата и подрастващите чрез ранна сексуализация и джендър пропаганда, включително през образователната система. Крайната цел е държавният апарат да бъде превърнат в репресивен инструмент за внедряване на една нова идеологически подплатена система. В ход е план за превръщането на България в демографска и нравствена пустиня, смята Вълков.

Денес Андраш Наги
Денес Андраш Наги

Денес Андраш Наги от Унгария цитира прогноза на Департамента по икономически и социални въпроси на ООН, според която населението на Централноевропейския регион се очаква да намалее с 31% до края на века.

Но ето, след раждането на първото дете в Унгария изплащането на заема се отлага за три години и става безлихвено. След раждането на второто дете изплащането на кредита се преустановява за още три години и общият дълг се намалява с 30%. Това доведе до бейби бум в нашата страна. В обобщение можем да кажем, че ние проведохме демографска политика, която направи изгодно за гражданите да се женят и да създават големи семейства в Унгария, даде пример   Денес Андраш Наги.

Адв. Владимир Шейтанов
Адв. Владимир Шейтанов

Адв. Владимир Шейтанов, също съпредседател на сдружение РОД, коментира: Парламентаризмът в Европа е в очевидна криза. Криза на представителността, на европейската идентичност, на доверието към политиката и нейните инструменти, на представителната демокрация и на закона. Дълбоката причина е неолибералната доктрина в сферата на представителната демокрация. В Брюксел признават, че водещата днес парламентарна демокрация в ЕС е либералната. ЕС загуби привлекателността си за европейските народи. Великобритания напусна. В Италия и Франция скандират Фрекзит и Итекзит. В страните от ЦИЕ доведе на повечето места до катастрофални последици – безпрецедентно разрушаване, разграбване и разстройване на икономиката и селското стопанство.

Доклад „Как да опазим децата от хибридната война на новата джендър религия?“ представи за финал на конференцията  проф. Иван Вълков, богослов и клиничен психолог. В него бе посочен библейският модел за патриархално семейство, в което главата е любящ, грижовен и строг баща, заслужил с качества своя авторитет, а майката – негова помощница, модел, в който децата са едновременно защитени и способни да се защитят. 

Проф. Иван Вълков
Проф. Иван Вълков

След конференцията се проведе и тържествен християнски благотворителен концерт „С нами Бог“ с участието на Нели Андреева, Ива и Велислава Костадинови, Пламен Мирянов, Галина Димитрова, квартет „Армейска песен“, Кварто квартет и приятели, женски хор „Нуша“, Веси Бонева, Светлин Къслев.

Участниците в благотворителния концерт "С нами Бог"
Участниците в благотворителния концерт "С нами Бог"
Ива и Велислава Костадинови
Ива и Велислава Костадинови
Женски хор "Нуша"
Женски хор "Нуша"
Нели Андреева
Нели Андреева

КУЛТ КЪМ ИЗКРИВЕНОТО – ПАДЕНИЕТО на съвременната българска експресионистична живопис в картините на Николай Майсторов „Начало на знанието е страхопочитанието пред Господа; само глупците презират мъдростта и наставлението.“Притчи 1:7 НП »

Християнски православен фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“                                                   С »

                    ГАЛЕРИЯ -ЖИВОТВОРЕНИЕ Заповядайте на първия християнски фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“ с два тържествени благотворителни концерта по случай празника Покров Богородичен и с »

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА ИЗБРА СВОЯ НОВ ПАТРИАРХ!
ЗОРАНА

БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА ИЗБРА СВОЯ НОВ ПАТРИАРХ!

БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА ИЗБРА СВОЯ НОВ ПАТРИАРХ! Видинският митрополит Данаиил беше избран за Български патриарх и Софийски митрополит на четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който се

Прочетете повече »
ПЪРВОПРЕСТОЛНИТЕ ГРЕШНИЦИ ПОКАЙНИЦИ И УЧИТЕЛИ НА ВСЕЛЕНАТА
ЗОРАНА

ПЪРВОПРЕСТОЛНИТЕ ГРЕШНИЦИ ПОКАЙНИЦИ И УЧИТЕЛИ НА ВСЕЛЕНАТА

ПЪРВОПРЕСТОЛНИТЕ ГРЕШНИЦИ ПОКАЙНИЦИ И УЧИТЕЛИ НА ВСЕЛЕНАТА Когато честваме празника на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, си припомняме словата на Господ Иисус Христос към

Прочетете повече »