НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО „БОГ Е ЛЮБОВ“ – 2022 год.

На 9 юни, в залата на Софийска света митрополия се състоя официална церемония по награждаване на отличените в Националното ученическо състезание „Бог е любов“, което се организира от Министерството на образованието и науката в сътрудничество с Българската православна църква. Тази година конкурсът, който от регионален се превърна в национален, поради големия интерес към него, отбелязва двадесет години от създаването си. Участваха ученици от 1 до 12 клас, разделени по възрастови групи и направления – проза (разказ или есе), поезия, рисунка и приложни изкуства.
Състезанието е разделено на два етапа. В първия етап участието е по общини, райони и области, а във втория – регионалните победители се състезават на национално ниво, координирано от Министерство на образованието.
Както показва заглавието, конкурсът дава възможност на децата да осмислят и изразят чрез различни творчески средства своите преживявания във вярата. То не се ограничава само сред учениците, които изучават учебния предмет Религия, но е насочено към всички, които искат да творят, вдъхновени от вярата. Националният конкурс е венец на дългогодишния труд на педагози и учители по вероучение, които съумяха да запалят у децата любов към Бога.
За тържеството в Софийска митрополия, в столицата пристигнаха отличените ученици от цялата страна. Участниците и гостите можаха да разгледат изложбата с творбите на победителите от тазгодишния Национален кръг на конкурса, разположена във фойаето на митрополията.
На награждаването присъстваха представители на Софийска митрополия, на Министерството на образованието и науката, на Регионалните управления на образованието в страната и др.
За наградените ученици бе организирана специална програма в София, която включваше посещение на централните столични храмове, както и на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

КУЛТ КЪМ ИЗКРИВЕНОТО – ПАДЕНИЕТО на съвременната българска експресионистична живопис в картините на Николай Майсторов „Начало на знанието е страхопочитанието пред Господа; само глупците презират мъдростта и наставлението.“Притчи 1:7 НП »

Християнски православен фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“                                                   С »

                    ГАЛЕРИЯ -ЖИВОТВОРЕНИЕ Заповядайте на първия християнски фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“ с два тържествени благотворителни концерта по случай празника Покров Богородичен и с »

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

СВ. АНДРЕЙ ПЪРВОЗВАНИ
ЗОРАНА

СВ. АНДРЕЙ ПЪРВОЗВАНИ

СВ. АНДРЕЙ ПЪРВОЗВАНИ  Св. Андрей бил ученик на св. Йоан Кръстител, но когато видял Спасителя и чул пророчествата на св. Йоан за Него –  поискал

Прочетете повече »
НОВОРОЖДЕНИЕ
ЗОРАНА

Концерт – НОВОРОЖДЕНИЕ

Предишна Следваща НОВОРОЖДЕНИЕ В навечерието на Рождество Христово, Фондация “Нашият Дом е България“ за четвърта поредна година организира тържествен християнски концерт –„Новорождение“ в прослава на Словото

Прочетете повече »

СЛУШАЙ НА ЖИВО | ЗОРАНА 87.6
ЕДИНСТВЕНОТО ХРИСТИЯНСКО РАДИО В СОФИЯ