НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО „БОГ Е ЛЮБОВ“ – 2022 год.

На 9 юни, в залата на Софийска света митрополия се състоя официална церемония по награждаване на отличените в Националното ученическо състезание „Бог е любов“, което се организира от Министерството на образованието и науката в сътрудничество с Българската православна църква. Тази година конкурсът, който от регионален се превърна в национален, поради големия интерес към него, отбелязва двадесет години от създаването си. Участваха ученици от 1 до 12 клас, разделени по възрастови групи и направления – проза (разказ или есе), поезия, рисунка и приложни изкуства.
Състезанието е разделено на два етапа. В първия етап участието е по общини, райони и области, а във втория – регионалните победители се състезават на национално ниво, координирано от Министерство на образованието.
Както показва заглавието, конкурсът дава възможност на децата да осмислят и изразят чрез различни творчески средства своите преживявания във вярата. То не се ограничава само сред учениците, които изучават учебния предмет Религия, но е насочено към всички, които искат да творят, вдъхновени от вярата. Националният конкурс е венец на дългогодишния труд на педагози и учители по вероучение, които съумяха да запалят у децата любов към Бога.
За тържеството в Софийска митрополия, в столицата пристигнаха отличените ученици от цялата страна. Участниците и гостите можаха да разгледат изложбата с творбите на победителите от тазгодишния Национален кръг на конкурса, разположена във фойаето на митрополията.
На награждаването присъстваха представители на Софийска митрополия, на Министерството на образованието и науката, на Регионалните управления на образованието в страната и др.
За наградените ученици бе организирана специална програма в София, която включваше посещение на централните столични храмове, както и на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

NOVOROJDENIE-22

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Нашият дом е България е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филмът на Арх. Пламен Пламенов Мирянов „Свещената азбука“ вдъхнови Кан в навечерието на 24 май 24.05.2017 е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Арх. Пламен Пламенов Мирянов бе отличен за приноса му за развитие на обществото е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

Вяра, Надежа, Любов

Вяра, Надежа, Любов На 17-ти септември фондация „Нашият Дом е България“ имаше голямата чест да реализира първия по рода си видео запис на концерт, посветен

Прочетете повече »
НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

“Крепост на вярност”

“Крепост на вярност” – Тетралогия от 4-ри тържествени концерт-спектакли Тази година през месец август Фондация „Нашият дом е България“ с гордост представя Тетралогия от 4

Прочетете повече »
НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ

„Арка на свободата“

Акция по почистването на паметника „Арка на свободата“ На 12 септември 2021 екипа на фондация “Нашият дом е България” организира акция по почистване на “Арката

Прочетете повече »

СИНОДАЛЕН ПРЕВОД
„БИБЛИЯ, НОВ ПРЕВОД ОТ ОРИГИНАЛНИТЕ ЕЗИЦИ“
БЪЛГАРСКО БИБЛЕЙСКО ДРУЖЕСТВО ИЗДАТЕЛСТВО „ВЕРЕН“

ПО ИДЕЯ НА ФОНДАЦИЯ „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ
КОРИЦА, ДИЗАЙН И ПРЕДПЕЧАТ: „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ“

Проект и главна цел: Преодоляване недостига на средства и липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19 БЕНЕФИЦИЕНТ: „РОМАНТИКА“ ЕООД Обща стойност: 4 900 лв., от които 4 165 лв. европейско и 735 лв. национално съфинансиране. Начало: 02.09.2020 г. Край: 02.12.2020 г.
Процедура на подбор на проекта BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ Наименование на програмата: Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“ Наименование на приоритетната ос: Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“, Инвестиционен приоритет 2.2. „Капацитет за растеж на МСП“