СЛУШАЙ НА ЖИВО | ЗОРАНА 87.6
ЕДИНСТВЕНОТО ХРИСТИЯНСКО РАДИО В СОФИЯ

За първи път до лятната сцена в Царево беше издигнат 13 метров дървен кръст, който подсилваше всички християнски послания

Зрелищен спектакъл от звук и светлина представи „Нашият дом е България“ в прослава на Дева Мария

В програмата прозвучаха емблематични златни български и фолклорни песни, църковно-славянски песнопения, епични класически пиеси от композитора Георги Андреев, романтични стихове на наши поети класици.

За трета поредна година фондация “Нашият Дом е България” организира тържествени християнски концерти в чест на големия християнски празник “Успение на Пресвета Богородица.

Тазгодишните изяви бяха цели две! На 13-ти и 15-ти август на лятната сцена в град Царево излязоха едни от най-българските народни и класически изпълнители и оркестри, за да извисят гласове в концерт под надслов “Пристан на спасение”.

В събитията взеха участие плеяда от звезди, певци и актьори, сред които Деси Добрева, Маргарита Хранова, Ива и Велислава Костадинови, Квартет “Армейска песен”, Пламен Бейков, Янко Лозанов, Калин Кирилов, Пламен Мирянов, Милена Андреева, Калина Андреева, Галя Димитрова, Врачанска филхармония с диригент Георги Андреев, Кварто квартет и приятели, Женски хор „Ваня Монева“, Женски хор “Нуша Хор „Нуша“, Солисти при ансамбъл „Филип Кутев“, Ансамбъл „Българе“, Прабългарска школа за оцеляване “Багатур”.

В програмата прозвучаха емблематични златни български и фолклорни песни, църковно-славянски песнопения, епични класически пиеси от композитора Георги Андреев, романтични стихове на наши поети класици, части от житие на Пресвета Богородица и въздигащи цитати от Свещеното писание!

За първи път до лятната сцена в Царево беше издигнат временно 13 метров дървен кръст, който подсилваше всички християнски послания, изречени от сцената, но и припомня думите на св. ап Павел:

“… а мене да ми не дава Господ да се хваля, освен с кръста на Господа нашего Иисуса Христа, чрез който за мене светът е разпнат, и аз за света.”
(Послание на св. ап. Павла до Галатяни‬ ‭6‬:‭14‬)

На площадното пространство на центъра на Царево и около трибуните пред сцената бяха разположени и ръчно изработени дърворезби с цитати от Новия и Стария Завет дело на Камен Симов и Тошко Атанасов.

Художественото сценично оформление беше увенчано и с множество светлинни ефекти, някои от които бяха разположени на повече от 600 метра от сцената, на скалите пред храм “Успение на Пресвета Богородица” в стария квартал Василико.

От фондация „Нашият дом е България“, организатор на единственото по рода си такова мащабно събитие, благодарят на кмета на град Царево Георги Лапчев за съдействието.

Именно по негова идея Царево разполага с най-красивата морска сцена в България, изградена от Общината.

Като новатор и визионер, г-н Лапчев има голяма заслуга за формирането на съвременния облик и силует на град Царево – създаване на крайбрежна пешеходна алея, нови настилки и иновативни градски елементи на централното площадно пространство, нови зелени площи, поставяне на художествени скулптури и др.

От „Нашият дом е България“ допълват, че събитията са успели да реализират благодарение на Община Царево, Радио Зорана и, разбира се, на неуморния труд на екипа на най-родолюбивата фондация – Гроздан Найденов, Магдалена Праматарска, Добромир Райнов, Вихра Кюркчийска, Иван Златев, Милена Ситарска и Калина Иванова, начело с идеолога и основен деец на организацията – патриотът арх. Пламен Пламенов Мирянов.

„Искаме да изкажем специални благодарности на всички фотографи, оператори, осветители и озвучители за професионализма, търпението и разбирането с което подхождат винаги.

Благодарим на екипа от декоратори от бутик за цветя “ЕЛФИТЕ“.

Красивите кадри дължим на: Краси Матаров, Добромир Райнов и Албена Матарова.“, пишат още от фондацията в благодарственото си изявление.

__

Арх. Пламен Пламенов Мирянов инициира национална кампания „Нашият дом е България“ с цел издигане националното самочувствие и Дух на българите, популяризиране красотата на родината и съхранение на националните традиции, фолклор и културата на България.

„Мечтата ми е да покажа красотата на родината. Аз съм това, което съм, защото съм се родил в тази страна. Характерът се изгражда от всичко, което ни заобикаля. И колкото и проблеми да има в България, щом успяваме в тези условия, значи българинът е много силен човек. Явно тази страна ражда гении, невероятни умове, талантливи хора, които трябва да ценим. Те не са се родили в страни с висок стандарт, а именно тук. Единственото, което трябва да направим, е да запазим всичко, с което сме дарени и да го развием“.

Радост, сплотеност, отговорност. Можем да ги изпишем с три букви: дом. Нашият свят сред големия, нашето място, в което ни е леко и хубаво… особено след като се погрижим за него. А големият ни дом, напомня младият архитект Пламен Пламенов Мирянов от АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, е България.

КУЛТ КЪМ ИЗКРИВЕНОТО – ПАДЕНИЕТО на съвременната българска експресионистична живопис в картините на Николай Майсторов „Начало на знанието е страхопочитанието пред Господа; само глупците презират мъдростта и наставлението.“Притчи 1:7 НП »

Християнски православен фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“                                                   С »

                    ГАЛЕРИЯ -ЖИВОТВОРЕНИЕ Заповядайте на първия християнски фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“ с два тържествени благотворителни концерта по случай празника Покров Богородичен и с »

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

СВ. КНЯЗ ЙОАН-ВЛАДИМИР
ЗОРАНА

СВ. КНЯЗ ЙОАН-ВЛАДИМИР

СВ. КНЯЗ ЙОАН-ВЛАДИМИР  Църквата чества неговата памет на 22 май. Свети княз Йоан-Владимир управлявал областта Дукля (днешна Черна Гора). По природа бил миролюбив, благочестив и

Прочетете повече »