ВКУСЪТ НА КИТАЙ

Китайска кухня и още…


На 08.12.14 г. се състоя церемонията по връчването на наградите в конкурса „Вкусът на Китай”, организиран от българската редакция на радио Китай за чужбина, съвместно с Институт Конфуций към СУ „Св. Климент Охридски”.

Участниците се състезаваха в три категории: „Участие по фейсбук”, „Майстор с клечки” и „Майстор с нож”.

Г-жа Ся Фанлей – Директор на българската редакция на радио Китай за чужбина – поздрави всички участници и гости на церемонията, посветена на 65 годишния юбилей от установяване на дипломатически отношения между България и Китай и 40 годишния юбилей от създаването на българските предавания в радио Китай за чужбина.

Събитието бе уважено и от културния съветник на Китай в България – г-н Ин Яли, който лично връчи награда в категорията „Майстор с клечки”, както и от г-н Ин Сянфън – зам. Директор на Центъра за предаванията към Русия и Източна Европа при радио Китай за чужбина.

Двама от участниците демонстрираха и отличните си умения в майсторството с клечки.

Любезните домакини от най-големия китайски ресторант в България – „МънФуЮен”, направиха празника неповторим с божествени китайски ястия.

До края на годината, във фейсбук страницата на радио Китай за чужбина, се провежда и още една прекрасна инициатива: конкурсът „Усмивката на Радио Китай за чужбина“.


Повече информация може да видите на https://www.facebook.com/CRI.Bulgarian.