СЛУШАЙ НА ЖИВО | ЗОРАНА 87.6
ЕДИНСТВЕНОТО ХРИСТИЯНСКО РАДИО В СОФИЯ

БЛАГОДАТНИЯТ ОГЪН

Всяка година на Велика събата на Гроба Господен в Иерусалим се случва чудото на съшествието на Благодатния огън. Това чудо е засвидетелствано исторически безброй пъти от дълбока древност през Средновековието, през Осменското владичество и до наши дни, когато многобройни телевизии го излъчват на живо. Чудото се сбъдва при православното честване на Възкресение Христово с участието на Иерусалимския патриарх, който измолва слизането на Благодатния огън с гореща молитва, върху каменната плоча на Гроба Господен. Свидетел на чудото е и представител на Арменската църква, който стои в т.нар Притвор на Ангела. Благодатният огън има особени свойства и за известно време температурата му е по-ниска от обикновената, което дава възможност на вярващите в първите минути да го галят с ръце без да пострадат. Това не е единственото „календарно“ чудо, което се случва на Светите земи. Ежегодни чудеса има и на други места свързани с живота на Иисус Христос на земята – на Връх Тавор, на река Йордан и на Елеонския хълм. Но съшествието на Благодатния огън, което съвпада с най-великия Празник на празниците, е най-яркото свидетелство, че Бог продължава да усилва чрез знамения нашата вяра, а следователно и промисля за Своя народ. Затова още следобед на Велика събота, след съшествието на Благодатния огън, православните християни от цял свят започват да се поздравяват с възгласа: Христос воскресе!

КУЛТ КЪМ ИЗКРИВЕНОТО – ПАДЕНИЕТО на съвременната българска експресионистична живопис в картините на Николай Майсторов „Начало на знанието е страхопочитанието пред Господа; само глупците презират мъдростта и наставлението.“Притчи 1:7 НП »

Християнски православен фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“                                                   С »

                    ГАЛЕРИЯ -ЖИВОТВОРЕНИЕ Заповядайте на първия християнски фестивал „ЖИВОТВОРЕНИЕ“ с два тържествени благотворителни концерта по случай празника Покров Богородичен и с »

Материалът „Зад Маската“ представя арх. Пламен Пламенов Мирянов е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »

Материалът Филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов печели Голяма награда на международен тур филм фест е публикуван за пръв път на Нашият дом е България. »