baner za Silver MEGA DEMO 1000x292

Радио Зорана 87.6 FM

Специални цени на първите билети за TEDxVitosha

През октомври петък 13-и носи късмет – продажбите започват с жест към най-големите почитатели на TEDx

Стартът на продажбата на билети на TEDxVitosha: Щастливците ще даде чудесен повод а усмивка на заклетите български почитатели на формата TEDx: целодневната конференция на 27 януари, 2018 г., в Театър Азарян (Зала 2 на НДК), ще даде сцената на страхотни идеи, а първите 27 билета са на намалена цена от 49 лв. Специалната категория билети „Късметлия 13“ се предлага само за един ден.

След 13 октомври, тези, които са готови да бъдат вдъхновени, ще могат да си купят билет на цена от 79 лв. или VIP билет с много привилегии и включен обяд с лекторите за 165 лв.

Темата на събитието е Щастливците“ и е жест към Алеко Константинов, чиято 155-годишнина от рождението отбелязваме през януари 2018. Той е известен с прякора Щастливеца.

TEDxVitosha представлява комбинация от лектори на живо и видеа от TED Talks, които да запалят искрата на вдъхновена дискусия и да стимулират създаването на условия за обмен на идеи.

Изключителни лектори от България и света ще имат до 18 минути на сцената, за да сразкажат своята „идея, която си струва да бъде споделяна“, както гласи световният слоган на TED.

Първите оповестени лектори са софтуерният инженер и чудо на Силициевата долина Момчил Кюркчиев, „българският Паганини“, цигуларят Марио Хосен и основателката на фондация „МС – Мога сам“ Биляна Савова.

Съвсем скоро ще бъдат оповестени още лектори, затова следете за новости на www.tedxvitosha.com.

За Момчил Кюркчиев

Момчил Кюркчиев е софтуерен инженер и вдъхновител. Един от малкото българи, работили в Google, през 2012 г. той съосновава Leanplum Inc. – една от най-бързоразвиващите се компании с български корени.

За Марио Хосен

Цигуларят е известен като „българския Паганини“. Роден в Пловдив, той израства в семейство на музиканти, а първият подарък, който изобщо получава в живота си, е цигулка от баба му. Започва да свири едва 7-годишен в Пловдивската филхармония, а сега има концерти по цял свят.

За Биляна Савова

Биляна Савова е графичен дизайнер, арт директор на списание EVA, основател на фондация МС - Мога Сам, майка на две дъщери. Споделя какво е научила след диагнозата за множествена склероза: „Когато вървя бавно и осъзнато, всъщност стигам много по-бързо и по-далеч.“

За TEDx, x=самостоятелно организирано събитие

В духа на идеите, които си струва да бъдат споделяни, TED създава програма, наречена TEDx.

TEDx е програма от местни, самостоятелно организирани събития, които събират хората заедно, за да споделят преживяване в духа на TED. Нашето събитие се казва TEDxVitosha, където x=самостоятелно организирано TED събитие. На TEDxVitosha ще съчетаем видеа от TED Talks и лектори на живо, за да запалим  искрата на вдъхновена дискусия и да стимулираме създаването на условия за обмен на идеи.

Конференцията TED предоставя общи насоки за програмата TEDx, но отделните TEDx събития, включително и нашето, се организират самостоятелно.

За TED

TED е неправителствена организация посветена на „идеите, които си струва да бъдат споделяни“. Започнала като четиридневна конференция в Калифорния преди 30 години, TED прераства в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да изнесат лекция до 18 минути. След това техните презентации са достъпни безплатно на TED.com. Сред TED лекторите са Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Елизабет Гилбърт, Сър Ричард Брансън, Нандан Нилекани, Филип Старск, Нгози Оконджо-Ивеала, Исабел Алиенде и Даниел Канеман.

Годишната TED конференция се провежда всяка пролет във Ванкувър, в провинция Британска Колумбия, Канада. Медийните инициативи на TED включват ted.com, където всеки делничен ден се публикуват нови TED Тalks, и отворения преводачески проект, който предоставя субтитри, както и възможността TED Тalks да бъдат превеждани от доброволци по целия свят, и образователната инициатива TED-Еd.

Учредена е годишната TED награда, чрез която на изключителни личности се предоставя възможността да реализират своите идеи; TEDx, която предоставя на отделни личности или групи начин да създават местни, самостоятелно организирани събития, и програмата TED Fellows, която помага на променящите света иноватори да станат част от TED общността и с нейна помощ да разширяват въздействието на своите забележителни проекти и дейности.

За повече информация:

www.tedxvitosha.com