baner za Silver MEGA DEMO 1000x292

Радио Зорана 87.6 FM

„Пирин фолк“ Сандански 2016 на живо в ХОП ТРОП

На 27 и 28 август Радио "Зорана", като медиен партньор на първия създаден фестивал за авторска македонска песен "Пирин фолк", ще излъчва на живо тазгодишното XXIV издание на формата в предаването ХОП ТРОП. Началният час на излъчванията и в двата дни е 20:30 ч.

"Пирин фолк" е отражение на културните ценности на балканското народно творчество и съвкупност от най- красивите изпълнения от македонския край.

"Пирин фолк" Сандански за пръв път ще се проведе през месец август- последният уикенд от месеца. Слогонът на тазгодишното издание на фестивала е "Магията на традициите".

Конкурсът за изпълнителско изкуство и конкурсът за авторска македонска песен на фолклорна основа ще се състоят на 27 август, а на 28 август, ще е гала вечерта на лауреатите.

"Промяната се наложи, защото искаме да дадем еднакво поле за изява и еднакъв шанс за представяне на участниците в двата конкурса"- споделя г-н Ненчо Касъмов, Директор на " Пирин фолк" 2016г.

Слушайте ХОП ТРОП на честото 87.6 MHz в София и online на www.zorana.bg, всеки петък и събота от 21.00 ч. и поздравете любим човек с песен!